PP2023 30.10.2023 - Recent info / Servisne informacije

Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2023

http://e2023.drustvo-termicara.com/

 

_________________________________________________________

 

Сервисне информације:

 • Kotizacija za učesnike Međunarodne konferencije ELEKTRANE 2023 koju treba platiti:

  • Za Autore Arhivskih radova (koji će se publikovati u Međunarodnom časopisu THERMAL SCIENCE) kotizacija je 180 Euro (dinarska protiv-vrednost),
  • Za Autore radova (koji će se publikovati u Međunarodnom časopisu TERMOTEHNIKA) kotizacija je 100 Euro (dinarska protiv-vrednost),
  • Za sve ostale lično prisutne učesnike Konferencije  kotizacija je 90 Euro (dinarska protiv-vrednost),
  • Za on-line Zoom učesnike kotizacija je 60 Euro (dinarska protiv-vrednost),

  (Kotizacija za učesnike konferencije uključuje):

  • Conference material (Materijal konferencije)
  • Refreshments for live participants (Osveženje za učesnike u pauzama sesija)
  • Conference Dinner (Konferencijska svečana večera)
  • On-line access to the conference sessions with the possibility to send questions in a Conference chat room - (učešće na on-line Zoom platformi konferencije kao učesnik koji ima privilegije da prati konferenciju i da postavlja pitanja predavačima)

   

 • Corresponding address of the Organizing Committee Secretary:

  Society of Thermal Engineers of Serbia
  P.O. Box 522, 11001 Belgrade, Serbia
  Dejan Cvetinović, President of the Organizing Committee
  Ljiljana Šopalović, Technical Secretary of the Organizing Committee
  Tel: + 381 11 6455 663, fax: +381 11 6453 670
  E-mail: minavuk [at] vinca.rs

 •  
 • Молимо ауторе да своје радове припреме у складу са темплејтом (на првој страни је заглавље конференције) које је дато и у прилогу ове вести.
 •  
 • Информације о смештају нађите на https://e2023.drustvo-termicara.com/lokacija-i-smestaj 
 •  
 • Позовите рецепцију хотела "Палисад" ради регистрације вашег боравка током конференције.
 • TELEFONI: +381 64 845 9047
  +381 64 845 9009
  +381 31 841 161
  E-MAIL: prodaja@palisad.rs
 • Искористите продужетак рока за слање радова                      

_________________________________________________________ 

 

НАЈАВА КОНФЕРЕНЦИЈЕ И ПОЗИВ ЗА СЛАЊЕ РАДОВА

********************************************************************

Поштоване колегинице и колеге,

Организациони одбор Међународне конференције ЕЛЕКТРАНЕ 2023 унапред захваљује на вашој помоћи у дистрибуцији приложене Најаве конференције, Позива за слање радова и Информације о продужетку рока за слање радова.

********************************************************************

 

Друштво термичара Србије, почев од 2004. године, на сваке две године организује Међународну конференцију ЕЛЕКТРАНЕ „Енергетски ресурси, енергетска ефикасност, еколошки и експлоатациони аспекти рада електрана“.

Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2023биће организована под покровитељством:

а. Министарства рударства и енергетике Републике Србије,

б. Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије,

ц. Министарства заштите животне средине Републике Србије,

д. Акционарског друштва "Електропривреда Србије" А.Д.

 од  08.-10. новембра 2023, у хотелу Палисад на Златибору, Србија.

Климатске промене и пандемија COVID-19 су убрзале процесе енергетске транзиције у целом свету. Водеће економије убрзано праве стратешке планове за одрживу енергетску транзицију у складу са локалним потребама и ресурсима, и у склопу тога планирају нове велике енергетске пројекте са огромним буџетима за њихову имплементацију. Већина нових енергетских технологија у овим плановима је у развојним фазама без доказаног концепта на индустријском нивоу као ни и јасних техно-економских показатеља. Земље у развоју и сиромашне земље предано прате овај тренд, али због великих капиталних улагања у електране и њиховог дугог животног века с једне стране, а без јасних информација о овим новим технологијама с друге стране, њихова ће се енергетска транзиција знатно продужити. Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2023 посвећена је унапређењу и ширењу знања о методама, политикама и технологијама способним да успоставе привредни раст уз коришћење природних ресурса и прелазак у друштво будућности засновано на струци и знању.

Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2023 предвиђена је за окупљање креатора енергетске политике, менаџера компанија, истраживача, техничких стручњака, инжењера заштите животне средине и других професионалаца који су активно укључени у стратешке, економске, друштвене и еколошке аспекте истраживања, развоја и рада електропривреде, углавном из земаља чланица потписница Уговора о успостављању Енергетске заједнице југоисточне Европе (ECSEE) и из других земаља, које се баве темама конференције и имплементацијом ECSEE уговора.

Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2023 биће добра прилика за учеснике и представнике Генералне дирекције Европске комисије за енергетику и енергетску заједницу (European Commission DG TREN and ENERGY COMMUNITY) да прегледају, размене информације и разговарају о различитим путевима у енергетској транзицији и њиховој имплементацији, анализирају проблеме и предложе неопходне будуће активности.

 

********************************************************************

ТЕМЕ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ Е2023

1. ДЕКАРБОНИЗАЦИЈА, ЕФИКАСНОСТ, ЕНЕРГЕТСКИ РЕСУРСИ, ОДРЖИВИ РАЗВОЈ И КОНКУРЕНТНОСТ

2. ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НОВИХ ПОЛИТИКА, ТЕХНОЛОГИЈА, ИНОВАТИВНИХ РЕШЕЊА И ОПРЕМЕ

3. ИЗАЗОВИ ПРОДУЖЕЊА ЖИВОТНОГ ЦИКЛУСА ЕЛЕКТРАНА

4. ИЗАЗОВИ У РАДУ ТЕРМО/ХИДРО/ВЕТРО/СОЛАРНИХ И ДРУГИХ ЕЛЕКТРАНА

5. ЖИВОТНА СРЕДИНА И КЛИМАТСКИ АСПЕКТИ РАДА ЕЛЕКТРАНА

********************************************************************

ПРИЈАВЕ АРХИВСКИХ НАУЧНИХ РАДОВА (Научни радови намењени за објављивање у Међународном научном часопису THERMAL SCIENCE након излагања на конференцији. Ти радови ће бити додатно рецензирани пре објављивања.)

(Крајњи рок, 01. јун 2023. за Апстракт и 15. септембар 2023. за прихваћене целе радове)

ПРИЈАВЕ КОНФЕРЕНЦИЈСКИХ РАДОВА (радови ће се појавити у Зборнику апстраката са додељеним ISBN бројем након излагања на конференцији)

(Крајњи рок, 21. октобар 2023. за Апстракт и 28. октобар 2023. за прихваћене целе радове)

********************************************************************

Проширени апстракт на енглеском језику (500 речи, .доц или .пдф формат) треба отпремити путем званичне веб странице: : http://e2023.drustvo-termicara.com (почните вашу регистрацију одмах)

********************************************************************

Службени језици Међународне конференције ЕЛЕКТРАНЕ 2023 су енглески и српски (симултани превод на енглески или српски ће бити обезбеђен током конференције, док архивски радови морају бити на енглеском).

********************************************************************

ЗБОРНИК АПСТРАКАТА Сви прихваћени радови биће публиковани у облику Зборника апстраката са Програмом конференције (са аутентичним ISBN бројем), и биће подељен учесницима конференције.

АРХИВСКИ НАУЧНИ РАДОВИ Сви Архивски научни радови који задовоље додатну научну рецензију биће публиковани у Међународном часопису Thermal Science http://thermalscience.vinca.rs после конференције.

КОНФЕРЕНЦИЈСКИ РАДОВИ Сви прихваћени радови који су научном одбору достављени у пуној форми рада и који су форматирани у складу са Упутством за ауторе, ће после презентације на конференцији и обављене конференцијске рецензије бити објављени у часопису Termotehnika https://aseestant.ceon.rs/index.php/terteh/index (Online first верзија ће бити доступна током конференције).

 

********************************************************************

Ако сте примили више копија ове поруке, исто тако ако Међународна конференција ЕЛЕКТРАНЕ 2023 није у вашем интересовању, или ако не желите примати даљња обавештења путем е-поште, обавестите нас и прихватите наша извињења. Мејл листа ЕЛЕКТРАНЕ 2023: e2023@drustvo-termicara.com

 

 http://e2023.drustvo-termicara.com/